Small Time Giants


Small Time Giants er et band bestående af forsanger Miki Jensen, keyboardspiller og guitarist Pilutannguaq Hammeken, bassist Jakob Skovaa og trommeslager Jonas Lundsgaard Nilsson. Det meste af bandet kommer fra Qaqortoq i Sydgrønland, men bandets nyeste medlem Jonas Lundsgaard Nilsson er fra Nordjylland.

Læs også artiklen: Hobitter med vokseværk – En koncertoplevelse med Small Time Giants

Small Time Giants udspringer af forskellige konstellationer med Miki Jensen, Jakob Skovaa og Anda Hendriksen som medlemmer. Blandt andet gymnasiebandet The Bottom of the Little Transparent Septic Tank, som varmede op for Chilly Friday i Qaqortoq i 2006. Miki Jensen har da også selv nævnt Chilly Friday som musikalsk forbillede for Small Time Giants, sammen med Kurt Cobain og Nirvana. 2006 var også året hvor Pilutannguaq Hammeken kom med i bandet. Da alle bandmedlemmer flyttede til Danmark for at studere, opstod navnet Small Time Giants. I 2011 kom Jonas Lundsgaard så med i bandet, men året efter forlod Anda Hendriksen gruppen, der fortsatte som kvartet.

Læs også artiklen: Når Grønland flytter ind i Tivoli

Small Time Giants skriver primært musik med engelske tekster, omend temaerne og de metaforer der ind imellem bruges, kan relateres til Grønland. Gennem gruppens omfattende og nyskabende koncertaktiviteter har Small Time Giants opbygget et så stort publikum, at gruppens egentlige debut-ep ”Six Shades of Heart” kom ind som nummer 1 på den danske iTunes store, da ep’en blev udgivet i slutningen af februar 2012.

I 2014 udkom så bandets debutalbum “Stethoscope”, et album som blev finansieret gennem crowdfunding, og var produceret af den kendte danske producer Søren Balsner. Albummet blev udgivet i Tyskland i 2015, ca. samtidig med at bandets single “We are the Arctic”, blev temasang for Arctic Wintergames 2016.