Jens’ Trio


Jens’ Trio var et af Grønlands tidlige suaasat-musik orkestre, som altså spillede festmusik inden for den lokale genre, der også er kendt under betegnelsen trivial-musik eller anaana-ataata-musik, og ofte sammenlignes med dansktopmusik. Jens’ Trio bestod i første omgang af frontmanden Jens Adolfsen på keys og sang, Vittus Berthelsen på guitar og sang og Hans Peter Sikemsen på trommer.

Jens’ Trio var hjemmehørende i Qaqortoq men opnåede bred popularitet med flere kassetteudgivelser, b.la. kassetten ”Aqigssiarssuaq” (”Store rypekylling”), som blev indspillet og udgivet gennem RAS Radioservice i Qaqortoq i 1980, og kassetteudgivelsen ”Assersuutigilara” (”Som eksempel vil jeg nævne”) sammen med duoen Siko (Jakobine Jakobsen og Tobias Jakobsen), som blev udgivet på pladeselskabet ULO i 1981. Desuden udgav Jens’ Trio + 1 i 1983 kassetten ”Ullaannguaq” (”En hyggelig morgen”) hvor sanger og guitarist Kaj Lyberth fra gruppen Uillut medvirkede. Denne udgivelse indspillede gruppen selv i samarbejde med teknikeren Kim Larsen.

Jens’ Trio var en aktiv gruppe helt op i start 90’erne, dog i en længere periode som kvartet. Gruppens originalrepertoire var primært skrevet af Jens Adolfsen, men også andre bidrog på udgivelserne, bl.a. gruppens guitarist Vittus Berthelsen, som skrev musik til flere andre udgivelser bl.a. med gruppen Unaaq.

Denne artikel er basseret på materiale fra Brian A. Johansens speciale ”Musikken i Grønland: Hvorfra – Hvorhen?” fra 1991 og et interview med Kim Larsen i 2011.