Arctic Sounds, dag 4

Søndag morgen kom til Sisimiut som en parodi på tømmermænd. Vinteren, som havde skrantet under festivalen, var blevet til forår, og regnen stod ned i stænger og gjorde vejen til brede bække af smeltevand.

Nikolaj Lønstrup

Nikolaj Lønstrup

Over middag klarede det op og solen kom frem. Arctic Sounds havde stadigvæk skønhed i vente til festivalgængerne. Søndag eftermiddag bød på en familiekoncert i hallen i Sisimiut. Et par hundrede børn, akkompagneret af deres forældre, var mødt op for at opleve et par af de grønlandsk musiknavne, som optrådte til Arctic Sounds. Familiekoncerten sluttede med dance-pop navnet Nikolaj Lønstrup, som har opnået stor popularitet blandt det yngre publikum-segment i Grønland de seneste år. Han er den fødte entertainer og sluttede koncerten af med at få to hundrede børn op på scenen, hvor der blev hoppet, danset og sunget.

Likholmen

Likholmen

Søndag aften fandt en række koncerter med nordiske kunstnere sted i kulturhuset Taseralik. Sanger og sangskriver Christian Winther fra Danmark lavede en imponerende koncert med sit syv mands store band. Festivalen sluttede med en foruroligende mørk og smuk koncert med Likholmen fra Bodø i Nordnorge. Bandet er selvproklamerede udkants-romantikere og havde inkluderet visuelt materiale fra Sisimiuts gader i deres performance. Men spørgsmålet er, om ikke en festival som Arctic Sounds formår at forvandle udkanten til et centrum, om end måske kun for et stykke tid.

af Andreas Otte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *