Arctic Sounds, dag 1

Grønlands mest ambitiøse festival – Arctic Sounds 2016 lettede torsdag den 7. april i Sisimiut. Grønlands næststørste by er vært for en række nordiske og baltiske navne i disse dage, og nogle af dem kunne man opleve allerede torsdag aften i byens kulturhus Taseralik og på det lokale hotel. Arctic Sounds festivalen, der i år præsenterer 32 musiknavne, som optræder i løbet af den fire dage lange festival, inkluderer desuden workshops og mere uformelle pop-up koncerter.

Inuit feet

Kristian Mikkelsen fra Inuit Feet spillede en kort akustisk koncert i Polarmagasinet.

Torsdag aften blev lukket med en koncert med den populære grønlandske sangerinde Nina Kreutzmann Jørgensen, som skal til at udgive sit andet soloalbum, hvor alle teksterne er på dansk. Dette må siges at være et modigt projekt, når man overvejer det fortsat belastede postkoloniale forhold mellem de to nationer. Ikke desto mindre var det et tætpakket koncertrum og et intenst lyttende publikum, der mødte Nina og hendes backing-musikant og samlever Malik i hotellets koncertrum. Ud over at spille hendes nye materiale, bød koncerten også på et par af hendes kendte grønlandsk-sprogede hits, som f.eks. ’Silarsuaq Takuiuk’ (’Har du set verden?’), skrevet af Siiva Fleischer fra bandet Zikaza, der indbød publikum til fællessang.

af Andreas Otte

Nina to


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *