To udgivelser om grønlandsk populærmusik

Musiker og ph.d.-studerende i grønlandsk populærmusik Andreas Otte udgiver artikel og bog om musiklivet i Grønland.

Artiklen ”Musikken i Grønland og Grønland i Musikken – Om sted og globalisering i musik fra Grønland” er skrevet som en gennemgang af tendenser i den grønlandske populærmusikhistorie, med fokus på forskellige måder kunstnere og bands har forsøgt at skabe en fornemmelse af et grønlandsk sted i deres musik. Artiklen er rettet mod undervisningsbrug, primært på videregående uddannelser i Grønland og Danmark, men den kan også læses som en overordnet introduktion til grønlandsk musik og indeholder henvisninger til videre læsning om emnet. Læs eller download den gratis her. En grønlandsk oversættelse af artiklen vil desuden blive uploadet til siden, så snart den foreligger.

Den anden udgivelse, rejsedagbogen ”Flyfrisk og Flyskræk – Den store grønlandsturné”, er en personlig fortælling om det første møde med Grønland og grønlandsk musik fra en flyfrisk danskers synspunkt, om turnélivet som musiker for Nina Kreutzmann Jørgensen og Julie Berthelse i 2008/2009 og om hvordan hyppige flyvninger med Air Greenland kan kurere flyskræk. Bogen kan købes i Neriusaaq i Tasiilaq og i Atuagkat, Atlantic Music, Brugseni og Anori Arts i Nuuk, samt Det Grønlandske Hus og Tranhuset i København.

Bogen kan desuden købes på forlagets egen onlinebutik her (billigste online pris) eller på saxo. Hvis man er bosat i Grønland, kan man med fordel bestille bogen direkte hos forlaget ved at skrive til gagaproductions@gmail.com.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *